-%35

Arzu Sapağında İnecek Var

1. Hamur
Kapak: Karton
104,00 ₺ 160,00 ₺
Stokta Yok

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Basım Tarihi: Kasım 2019
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Kasım 2019

Fantastik Edebiyatın kraliçesi  Nazlı Eray’dan kült, türünün uç örneği bir roman...

“Günümüzde fantastiğin en su katılmamış örneği herhalde Nazlı Eray’ın Arzu Sapağında İnecek Var romanıdır. Yazarın, Fouché ile Eray’ı Kraliçe Antoinette ile Mehmet’i dans ettirmekteki amacı okuru şaşırtmak, güldürmek, sarsmaktır. Bir tür şok yaratmaktır onda. Eray’ın yöntemi fotomontaj tekniğini anımsatıyor insana. Olmayacak kişileri olmayacak yerlerde bir araya getirerek, buluşturarak, öpüştürerek okuru eğlendirme yöntemi. 

Nazlı Eray 2020 yılının New York’una götürüyor bizi. Burada etten yapılmış, gerçek insandan ayırt edilemeyecek robotlar vardır. Eray’ın arkadaş olduğu ve flört ettiği Alain Delon modeli güzel robot bunlardandır. Teknolojinin gelişmiş olduğu bu 2020 yılında televizyon ekranlarında istediğiniz kişinin bilincini, düşlerini seyredebilirsiniz.

Romanın son kısmında türlerle ilgili ilginç bir oyuna girişir yazar. Bilimkurgunun zamanda ve mekânda yolculuk temalarını kullanarak sürdürdüğü öyküsünün bitimine yakın, doğaüstü varlıkların ve olayların nitelendirdiği ayrı bir masal dünyası ekler öyküsüne.

Eray sadece ayrı dünyaları ve ayrı çağlardan insanları bir araya getirmiyor, aynı zamanda çağımızın anlatı türlerinden bilimkurgu ile geçmiş yüzyılların anlatı türlerinden masalı, fantastik bir bağlamda bir arada yoğuruyor.”
Berna Moran 

    

Puanınız