Size daha iyi hizmet verebilmek için çerezleri kullanıyoruz.
Verilerinizin nasıl korunduğunu görmek ve detaylı bilgi edinmek için sayfanın altındaki kişisel verilerin korunması politikamızı inceleyebilirsiniz.
Üzgünüz, Sonuç Bulunmadı
Sinema ve Sosyoloji
495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
- Ürün Kodu: A.213671
- Yazar: Kolektif
- Yayınevi: Alfa Yayınları
- Barkod: 9786050381771
- Cilt Durumu: Ciltsiz
- Kağıt Türü: 1. Hamur
- Kapak Türü: Karton
- Yayın Dili: Türkçe
- Sayfa Sayısı: 192
- Basım Tarihi: Şubat 2020
- Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
- Son Basım Tarihi: Şubat 2020
- Ebat: 13 X 21
- Editör: Mehmet Emin Balcı
- Yayın Yönetmeni: Mustafa Küpüşoğlu
- Grafiker: Yavuz Karakaş
- Sayfa Tasarımı: Yavuz Karakaş
“Ancak sinemanın olanaklarıyla anlatabileceğimizi düşündüğümüzde film yapmalıyız. Hikâye olarak yazdığımızda oluyorsa o zaman öyle kalmalı. (...) Bir filmin tutarlılığını dramaturjiden alıp onu çekene, yazana, kurana, yapana geri vermeliyiz. Yönetmen dramaturjinin kurallarına o kadar da hapis olmamalı. Kendini ona uydurmaya çalışmamalı!”
Onur Ünlü
“Benim dış dünya ile karşılaşmadan masa başında tasarladığım şey, sahada çekmeye çalıştığım şeyin biricikliğini, başka şeye benzemezliğini, eşsizliğini ortadan kaldırabilir. Dolayısıyla sinema yapmaya çalışan bir adam, Chicago ekolündeki sosyologlar gibi o fenomenle veya karakterlerle birlikte suya girme riskini göze almalı.”
Derviş Zaim
“Bir noktada hekimliğin bir zanaat olmaktan çok bir sanat olduğunu fark ettim, bir dinleme sanatı. Bunu fark ettikten sonra yapabileceğiniz en hayırlı şey, karşınızdakini dinlemek, iyi dinlemek, hakkıyla dinlemek, onda yolculuk yapmak... Bu sanki bütün bir dünyayı beraberce, yeniden, birlikte, bir kez daha dinlemek ve analiz etmek gibi bir şey.” Ercan Kesal “Metin Erksan’ın sinemaya yaklaşım tarzı dönemin sosyal gerçekçilik anlayışından farklıdır. Onun gözüyle baktığınız zaman Sevmek Zamanı’nı da sosyal gerçekçi bir film olarak düşünmek mümkün. Hakikaten de Metin Erksan o dönemde sosyal gerçekçilik olarak nitelenen tarzdan farklı filmler çekmiştir.”
Kurtuluş Kayalı
Giriş Yap
Yeni Hesap Oluştur